Rundvlees met rijstnoodles

Recept van: Gerrit
Geplaatst: zondag, okt 25

Beef Chow Fun?

Het lijkt op Beef Chow Fun, het enige verschil is de soort rijstnoodles die ik gebruik. bij Beef Chow Fun gebruik je brede (verse) rijstnoodles. In dit recept gebruik je gewone rijstnoodles.

Ingrediënten

  • 300 gram klapstuk (of rundvlees naar keuze)
  • Rijstnoodles (voor 2 á 3 personen)

Voor de marinade:

  • 1/4 theelepel baking soda
  • 1 theelepel maiszetmeel
  • 1 theelepel Soyasaus
  • 1 theelepel olie

Voor de rest:

  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • 100 gram taugé
  • 3 plakjes verse gember
  • 2 eetlepels rijstwijn
  • 1/2 theelepel Sesam olie
  • 2 theelepels donkere soyasaus
  • 2 eetlepels normale soyasaus
  • 1/8 theelepel suiker (klein beetje dus)
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Stap 1

Snijd je rundvlees is kleine plakjes, ongeveer een halve centimeter dik.

Meng de baking soda, maiszetmeel, soyasaus en olie voor de marinade.

En marineer hier je rundvlees in.

Laat dit 1 uur marineren, heb je geen tijd, kan het ook eerder, maar langer is beter.

Stap 2

Kook de rijstnoodles volgens de verpakking. Snijd vervolgens de ui in halve ringen en snijdt 3 plakjes verse gember en zet deze klaar voor de volgende stap.

 

Stap 3

Maak een wok (of andere pan) warm met een scheutje (wok)olie. Zorg dat de olie goed heet is en bak de  gember ongeveer 15 seconden. Zodat de smaak van de gember in de olie trekt. Voeg nu de ui toe en bak die totdat ze glazig zijn.

Stap 4

Giet je rijstnoodles af als je dat nog niet gedaan hebt en voeg ze toe aan je pan. Mix alles even goed door elkaar. Voeg nu de  Rijstwijn toe.

Stap 5

Voeg de Sesamolie, beide soorten soyasaus, suiker en rundvlees toe aan de pan. Blijf alles mixen en in beweging houden.

 

Stap 6

Voeg als laatste wat zout en peper toe naar smaak.

Bak als laatste de taugé mee, totdat deze zacht zijn.

Eetsmakelijk!

Share This