Vegan Flammkuchen

Recept van:  wateetjedanwel.nl

Geplaatst: woensdag, jul 07

Flammkuchen?

Flammkuchen is een soort pizza met hele dunne bodem. Althans zo zou ik hem omschrijven.

In plaats van tomatensaus gebruik je Crème fraîche.

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers flammkuchendeeg van Tante Fanny
  • 200 ml. vegan crème fraîche (bijvoorbeeld van Oatly)
  • gemalen zwarte peper
  • wat olie om in te bakken
  • half schaaltje plantaardige spekjes
  • 1 rode ui

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de plantaardige spekjes klein, gooi wat olie in de pan en bak ze een paar minuten aan.

Stap 2

Snijd de rode ui in halve ringen. Rol vervolgens het flammkuchen deeg uit en vouw de randjes iets om. Verdeel de vegan crème fraîche over het deeg en bestrooi met gemalen zwarte peper.

 

Stap 3

Verdeel de gebakken plantaardige spekjes en de halve rode uienringen over de flammkuchen. 

Stap 4

Bak de flammkuchen ongeveer 15-20 minuten in de oven. 
De crème fraîche smelt in de oven en kan wat gaan lekken.

 Snij de flammkuchen in stukken en smullen maar.

Tip! Je kan natuurlijk de vegan spekjes en de rode ui vervangen door wat jij lekker vindt!

 

Share This